Service Assessments, van onschatbare waarde!

Heeft u vooroordelen als het gaat om assessments?

“Slechts een momentopname.”

“Te duur en leveren te weinig op.”

“Alleen nodig voor hogere functies.”

Service College is gespecialiseerd in het ontwikkelen van assessments voor diverse functies binnen service organisaties. Ruim 25 jaar ervaring in service en meer dan 6.000 opgeleide serviceprofessionals maken Service College een specialist in het kwalificeren van de competenties van de assessment kandidaat.
Eén van deze assessments welke wij regelmatig afnemen is het Technisch Service Assessment. Deze is expliciet ontwikkeld om de technische (basis)kennis van een servicemonteur objectief te kunnen vaststellen.

Assessment01

Een Technisch Service Assessment bespaart tijd, geld en energie. Door dit assessment in te zetten tijdens werving en selectie procedures wordt voorkomen dat een 'op papier' en ‘op basis van gesprek’ geschikte kandidaat wordt aangenomen die vervolgens in de praktijk niet geschikt blijkt te zijn. Hiermee verhoedt u de kans op ontevreden klanten, capaciteitsproblemen en een verminderde motivatie bij collega’s wanneer er na enkele maanden opnieuw gezocht moet worden naar een geschikte kandidaat. Om dit soort kommer te voorkomen is het investeren in het professioneel toetsen van uw (toekomstige) medewerker dus een absolute must.

Onze klanten zijn meer dan enthousiast over het Technisch Service Assessment. Zij zetten deze regelmatig in en waarderen het met een hoog cijfer.

Marco Krol, Manager Systems Support bij Roche Diagnostics vertelt waarom zij kiezen voor een Technisch Service Assessment bij Service College:

“De resultaten van de Technische Service Assessments, uitgevoerd door Service College, blijven ons positief verrassen. Sinds 2014 zetten wij deze assessments regelmatig in. Zowel bij werving en selectie als bij interne verschuivingen. En ook voor het bepalen en samenstellen van individuele ontwikkel- en opleidingstrajecten. De uitgebreide en heldere rapportages van Service College verwerken wij in een matrix, wat een duidelijk overzicht geeft.

De kwaliteit van het assessment, de snelheid en de accuratesse maken de Technisch Service Assessments voor ons heel waardevol. Naast de rapportage krijgen we de mogelijkheid om, als extra service, met de assessor over de kandidaten te sparren. De vele jaren ervaring van Service College in het opleiden van servicemonteurs maakt hen een professionele en betrouwbare gesprekspartner en adviseur.
De gedragsobservaties van Service College zijn iedere keer weer spot on en voor ons van onschatbare meerwaarde.

Het vertrouwen dat wij hebben in dit Technisch Service Assessment geeft ons de mogelijkheid om tijdens de sollicitatie gesprekken minder focus te leggen op de techniek maar meer in te zoomen op het persoonlijke vlak. Hierdoor krijgen wij een beter totaalbeeld van de sollicitant(en) en kunnen wij de juiste keuze maken. Het Technisch Service Assessment wordt later weer gebruikt in de ontwikkeling op bepaalde technische gebieden, immers iedereen kan nog bijleren."

Ontdek de meerwaarde voor uw organisatie! Neem contact op met Service College.

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief